Scheiden, en nu?

Een scheiding zal ervoor zorgen dat er veel teleurstellingen zijn. Er kan ook sprake zijn van verdriet, woede en frustratie. Het is een moeilijke periode, u vraagt zich wel eens af ‘scheiden, en nu?’. U weet niet hoe het verder gaat, er is veel onduidelijkheid en dat roept vragen bij u op. Dat is geen vreemde situatie. Het wordt misschien allemaal anders. Een van de twee moet verhuizen, misschien moet het huis wel verkocht worden. Als u kinderen heeft, kan het helemaal een lastige situatie zijn wanneer er bijvoorbeeld een omgangsregeling moet komen. ‘Scheiden wat nu?’ Dat vragen velen zich af, maar zij hebben er niet snel een antwoord op. U moet ervoor zorgen dat u het samen netjes kunt regelen en dat zal resulteren in meer rust voor u. U moet er samen uitkomen en niet met uw omgeving. Overleg zal ervoor zorgen dat u tijd en geld bespaart.

Let op! Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen en gaat u scheiden, dan worden zowel de bezittingen als de schulden verdeeld. Hoe zit dat met schulden waarvoor u niet zelf getekend heeft? Lees voor het antwoord op die vraag meer informatie over scheiden en schulden.

Ik ga scheiden: en dan?

Scheiden gaat niet vanzelf, maar het kan u wel overkomen. Het kan zijn dat uw partner wil scheiden, maar het kan ook zijn dat u tot die conclusie bent gekomen of dat u er samen niet meer uitkomt. Misschien bent u in therapie geweest, maar iedere keer komt u tot de conclusie dat het zo niet langer gaat. Dan komt de volgende vraag: ‘Scheiden en dan?’. Een antwoord hierop kunt u zichzelf misschien niet in een keer geven, maar daarom is het belangrijk dat u alles stapsgewijs gaat regelen. U kunt het niet in een keer en helemaal alleen regelen. Neemt u daarom de tijd om alles samen te bespreken. Het eerste wat er gedaan moet worden als u wilt scheiden, is met elkaar praten en duidelijk maken wat u dwarszit en welke keuze u heeft gemaakt. Vervolgens gaat u samen op zoek naar hulp voor de scheiding. Daarna gaat u de scheiding pas aanvragen.

Scheiden: wat nu en in de toekomst?

Het scheiden kan grote gevolgen hebben voor de toekomst. Uw partner en u vragen zich misschien wel eens af, ‘scheiden wat nu, en hoe ziet de toekomst eruit?’. U gaat hier stapsgewijs een antwoord op krijgen tijdens het proces dat u samen ingaat. Er is veel onduidelijk, maar door er samen over te praten gaat u eruit komen. Wie gaat er voor de kinderen zorgen, en moet het huis verkocht worden of gaat een van de twee weg? Scheiden kan veel gevolgen hebben, maar wanneer u er de tijd voor neemt, kunt u het samen netjes regelen!

Geplaatst op 8 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *