Scheiding regelen

Een scheiding regelen kan moeilijk zijn. Misschien heeft u de keuze inmiddels gemaakt en denkt u er al een tijdje over na. Hierdoor kan het zijn dat u het gemakkelijker een plaats kunt geven. Wanneer uw partner echter ineens aangeeft te willen scheiden, is het vaak een stuk moeilijker. Hulp bij scheiding is dan vaak wel gewenst. Het is namelijk niet iets wat u dagelijks regelt, dus wat komt er allemaal kijken bij een echtscheiding regelen?

Hulp bij scheiding?

Een scheiding regelen gaat niet vanzelf en daarom kunt u hulp krijgen bij uw scheiding. Er zijn hierin verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld de keuze maken om het zelf te regelen, maar u kunt ook een advocaat nemen waar u alles mee gaat bespreken. Wanneer u ieder een eigen advocaat heeft, kan dat veel geld kosten. Het is beter om samen een advocaat te nemen en onderling afspraken te maken. Daarbij kunt u ook een mediator inschakelen die u gaat helpen om samen tot een oplossing te komen. Dit is altijd nog goedkoper dan wanneer het een vechtscheiding gaat worden. Wanneer u er samen uit gaat komen, dan heeft u misschien alleen een advocaat nodig die het voor u gaat regelen. Op die manier kunt u veel geld besparen. Het kan ook zijn dat u er samen niet uitkomt. Als er kinderen zijn, kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te kiezen voor hulp bij scheiding.

Een echtscheiding regelen

De keuze is gemaakt, u wilt scheiden. Een echtscheiding regelen kunt u samen doen, met of zonder hulp. Het zal eraan liggen hoe de verstandhouding tussen u is. Het advies is om te proberen er samen uit te komen, zodat u het zo goed mogelijk kunt regelen voor beide partijen. Hierdoor voelt u zichzelf er ook een stuk prettiger bij dan wanneer het een vechtscheiding gaat worden. In een situatie waarbij er kinderen aanwezig zijn, is het belangrijk dat u daar ook goede afspraken over maakt en geen ruzie gaat maken waar zij bij zijn. De situatie is voor hen al moeilijk genoeg. Gaat u daarom de echtscheiding regelen op een goede manier, zodat u er allebei ‘positief’ op terug kunt kijken en zodat u niet financieel hard geraakt gaat worden.

Geplaatst op 8 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *