Scheiding aanvragen

Een scheiding aanvragen, kan met een verzoekschrift. Dit moet u dan via een advocaat aan de rechtbank versturen. Het indienen van een verzoekschrift moet u samen doen met uw partner of alleen. Als u samen een scheiding aan gaat vragen, dan heeft u maar een advocaat nodig. Als u het samen eens bent en u heeft geen minderjarige kinderen, dan kunt u in de toekomst via de ambtenaar van de burgerlijke stand scheiden. In de Tweede Kamer wordt hier nu druk over onderhandeld. Het kan ook zijn dat u kiest voor een verzoekschrift om een nevenvoorziening. Het gaat hierbij over een afspraak die met een echtscheiding te maken heeft, zoals over de omgang met de kinderen. Bent u het met elkaar eens? Dan neemt de rechter de beslissing tegelijk met de beslissing over de scheiding. Als uw partner bezwaar heeft, dan wordt het apart behandeld in een andere zitting.

Echtscheiding aanvragen: welke scheiding?

Er zijn verschillende vormen van scheiden. Het kan gaan over een echtscheiding, een scheiding van tafel en bed of een ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed. U kunt ook denken aan mediation bij een scheiding. Dit wordt vaak gekozen wanneer u het niet met elkaar eens bent tijdens de scheiding. U krijgt dan hulp om samen tot een oplossing te komen. Mocht u het toch niet met elkaar eens worden, dan kan een echtscheiding aanvragen tot een rechtszaak leiden. Er zal een zitting volgen wanneer u het niet met elkaar eens bent, dit zal ook gebeuren wanneer de kinderen tussen de 12 en de 18 jaar zijn.

Alleen of samen een scheiding aanvragen?

Op het moment dat u tot de keuze bent gekomen dat u wilt scheiden, dan kunt u samen de echtscheiding aanvragen. Wanneer dit lukt, dan kunt u veel geld besparen. Als u samen de afspraken maakt dan kunnen de afspraken door de rechter over worden genomen en kan de echtscheiding worden uitgesproken. Op het moment dat er ruzie is, kost het u allebei echter veel tijd en geld. Probeert u daarom een vechtscheiding te voorkomen, daar heeft niemand voordeel van.

Geplaatst op 8 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *